home

Conferința Integrarea cu Respect pentru Diversitate Lingvistică și Culturală

ANTEM  propune o nouă paradigmă în învățarea simultană a limbilor de către copii, vorbitori de alte limbi.

La data de 21 decembrie curent, Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează conferința cu genericul Integrarea cu Respect pentru Diversitate Lingvistică și Culturală, unde vor fi prezentate materialele didactice elaborate în cadrul Programului de Învățare Simultană a Limbilor Română și Găgăuză: Ghid, Curriculum, Manual, set de carduri, Culegere de povești, snoave și povestiri, Culegere de poezii și cântece, suport audio (CD-uri). Evenimentul va fi organizatcu susținerea financiară al Înaltului Comisar pentru Minoritățile Naționale OSCE de la Haga.

Materialele sus-menționate au drept scop crearea unui sistem integru pentru a fi utilizat în procesul de predare – învățare simultană a două limbi copiilor vorbitori de alte limbi cu vârsta de 5-7 ani și părinții acestora. Materialele sunt elaborate în cadrul unui proiect care are drept obiectiv favorizarea coeziunii și integrării lingvistice, sociale și profesionale a grupurilor etnice din RM precum și contribuirea la păstrarea identității etnice și a patrimoniului cultural.

Evenimentul va avea loc la Chișinău, Biblioteca Națională, str. 31 August 78A, sala Pro-Europa, ora 10.00. Invitații la conferință sunt autorii materialelor, Corina Fusu, ministrul Educației al RM, Monica Babuc, ministrul Culturii al RM, Irina Vlah, bașkan al UTA Găgăuzia, Ludmila Burlaca, șef direcție, Biroului Relații Interetnice al RM, ambasadori, manageri și educatori ai grădinițelor beneficiare.

Noi pe Facebook

Etichete